PRESSITEADE 13.06.202022 Hansabuss vallutab uhiuute gaasibussidega Lääne-Viru maakonna

Hansabuss vallutab uhiuute gaasibussidega Lääne-Viru maakonna, lisandub 250 väljumist, 8500 liinikilomeetrit päevas

Hansabuss saadab esmaspäeval, 13. juunil uued gaasibussid Lääne-Viru maakonna teedele ning asutakse teenindama 65 liini kogu maakonnas, mille aastane maht on 3 miljonit eurot ja 3 miljonit liinikilomeetrit.

„Hansabuss asub liine teenindama keskkonnasäästlike surugaasil sõitvate Iveco Crossway ja Feniksbus bussidega, mille investeeringu orienteeruv kogumaht on 8 miljonit eurot,“ sõnas juhatuse esimees Indrek Halliste.

Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse tegevjuht Andrus Nilisk lisab, et on suur rõõm alustada Lääne-Viru maakonnaliinidel koostööd Hansabussiga, kes vastavalt hanke tulemusele vahetab välja eelmise vedaja. Uue hankega alustavad tööd uued surugaasil sõitvad gaasibussid, mis tarbivad CNG gaasi ning seetõtu jätavad loodusele ka väiksema jalajälje. Sõitja jaoks paraneb kindlasti teenus tänu uutele bussidele, mis võimaldavad sõitjatel mugavamalt siseneda ja väljuda tänu madalapõhjalisusele ja kallutusfunktsioonile ning lisavad ka nutiseadmeid kasutavale sõitjale võimaluse oma seadet laadida bussides olevates USB pistikupesades.

Sõiduplaanides esineb mõningaid muudatusi. Avatakse 2 uut liini 36A Rakke-Rakvere ja 65A Laekvere-Rakvere ning korrigeeritud on varahommikune liini 64 Tapa-Aegviidu väljumine, et reisijad jõuaksid kenasti rongi peale.

Halliste sõnul oli käesoleva aasta algus märgilise tähtsusega, mil siseneti Lääne-Virumaale ning alustati Rakvere linnaliinide teenindamist gaasibussidega ning sillutati teed väiksema ökoloogilise jalajäljega bussitranspordi suunas.

„Tere tulemast meie uutele bussijuhtidele ja kolleegidele, kellega koos viime Lääne-Viru ühistranspordi teenuse täiesti uuele tasemele ning suur aitäh meie pühendunud meeskonnale liinide käivitamise eest“, rõhutas Halliste.

„Hansabuss on kindel ja hooliv bussipartner juba 26 aastat ning suur rõõm on pakkuda mugavat ning turvalist tellimusvedu, töötajate vedu, kooliõpilaste vedu ning avalikku liinivedu Eestis ja Lätis,“ märgib Halliste.

Uus avaliku liiniveo korraldamise leping MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse ja AS Hansabussi vahel kestab kaheksa aastat.

Lisainfo: Indrek Halliste, AS Hansabuss juhatuse esimees
indrek.halliste@hansabuss.ee