EUROOPA MEISTER! Maria Rein võitis Downi sündroomiga ujujate EM-il kuldmedali.

Hansabussil on hea meel teatada, et meie toetus on läinud kõige õigemasse kohta. Pariisis toimunud Euroopa meistrivõistustel ujumises krooniti Maria Rein  meistriks 1 alal ja 3 alal võitles ta välja pronksmedali koha!
Naiste 100 meetri kompleksujumises ei leidunud vastast eestlanna Maria Reinule, kes krooniti Euroopa meistriks. Eelujumises parandas ta isiklikku rekordit 1,5 sekundit ja õhtul finaalis võttis sealt veel kolm sekundit maha.
Maria võistles kokku 7 erineval individuaalalal hommikustes eelujumistes ja pääses ka kõikidesse finaalidesse. Kokku tegi Maria 4 võistluspäeva jooksul 14 starti! Võistluste nimi: Euroopa meistrivõistlused ujumises Downi sündroomiga ujujatele, kus osales 22 riiki ja stardis oli üle 130 ujuja.
“Peaaegu, et täiuslik ujumine,” sõnas Maria treener Vello Liivamägi peale enda hoolealuse triumfi. “Siiski natukene arenguruumi veel on.” Esimestel päevadel oli Maria olnud samuti võimsas hoos, sest enne finaali oli ta enda auhinnakappi lisanud kolm pronksmedalit, lõpuks tuli see kõige kirkam.
Treener Liivamägi sõnas veel, et kõik eesmärgid võistlustel sai täidetud. “Seitse distantsi ta ujus ja seitsmel alal finaali ta pääses,” lausus Liivamägi. “Kõigil distantsidel ka isiklik rekord seega võistlusega võib rahule jääda.”
Juba selle kuu lõpul (27.november – 04.detsember) saab tänu Hansabussi toele teoks Maria ja tema treener Vello võistlusreis Mehhikosse, INAS maailmameistrivõistlustele. See on esmakordne, kus Downi sündroomiga ujujatel on omaette võistlusklass INAS võistlustel.
Soovime Hansabussi poolt Mariale ja Vellole palju õnne ja pöidlad pihku INAS võistlustel!